Bu yıl 8. sınıfı tamamlamış bütün öğrenciler başvuruda bulunabilir.
Okulumuzda görsel sanatlar, müzik, Türk halk müziği ve tiyatro olmak üzere dört alanda eğitim verilmektedir.
2024-2025 eğitim ve öğretim yılı için okulumuz 30 müzik, 30 görsel sanatlar, 30 tiyatro, 30 THM öğrencisi alacaktır.
Başvuru işlemleri 13 - 27 Haziran 2024 tarihleri arasında öğrenci velisi tarafından e-okul üzerinden gerçekleştirilecektir.
Başvurunuzu tamamladığınızda okulumuzun e-okul sistemine düşmektedir. Başvurunuz okul idaresi tarafından onaylanacaktır. E-okul’dan takip edebilirsiniz.
Eğer zorlanırsanız öğrencinin mezun olduğu okul idaresinden e-okul başvurusu ile ilgili yardım alabilirsiniz.
İnternetten başvuru yapamayan veliler okulumuza gelerek de başvuru yapabilir.
Adaylar Yetenek Sınavına girmek için okul türü ve alan farklılığına bakılmaksızın (güzel sanatlar liseleri, spor liseleri ile mûsikî, geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar ve spor projesi/programı uygulayan Anadolu imam hatip liseleri) en fazla 3 (üç) tercihte bulunabilecektir.
Bu tercihler aynı okulun farklı alanları olabileceği gibi birden fazla okulda aynı veya farklı alanlar da olabilecektir.
Örneğin bir aday üç farklı güzel sanatlar lisesinin müzik bölümü yetenek sınavına başvuru yapabilir veya bizim okulumuzda görsel sanatlar, müzik, tiyatro bölümlerine başvuru yapabilir.
29 Haziran 2024 tarihinden itibaren sınav giriş bilgilerinizi e-okul üzerinden ve okulumuz web sayfasından öğrenebileceksiniz.
Duyurulan tarihte adayların yetenek sınavına girmesi zorunludur.
Ancak mücbir sebebini (yakın vefatı, kaza, hastalık vb.) belgelendiren adayların durumu okulumuzca değerlendirilecektir.
Yetenek sınavının %70’i ve OBP’nin %30’u toplanarak adayların yerleştirme puanları oluşturulmaktadır. Liselere Giriş Sınavı(LGS) puanı değerlendirmeye alınmamaktadır.
Ortaöğretim Başarı Puanı(OBP) hesaplanırken adayların ortaokul 5,6,7 ve 8. sınıf yıl sonu not ortalaması dikkate alınmaktadır.
11 Temmuz 2024 tarihinde sonuçlar açıklanacaktır. E okul üzerinden öğrenebilirsiniz.
12-16 Temmuz 2024 tarihleri arasında yerleştirmeye hak kazanan öğrenciler, okulumuzun kayıt için istediği belgeler ile birlikte okulumuza gelerek kayıtlarını tamamlayacaktır. Kayıt için istenen belgeler ile ilgili bilgi verilecektir.
Hayır. Kesin kaydı yapılan öğrenci LGS tercih döneminde tercih yapamaz. Ancak aday okulumuzu kazanıp kaydını gerçekleştirmezse LGS tercih döneminde başka bir liseyi tercih edebilir.
Ayrıca kayıt yaptırıp, bu kaydı iptal ederek de tercih yapabilir.
Güzel Sanatlar Lisesi’nde eğitim gören öğrencilerimiz alanlarına ait derslerin yanı sıra Türk dili ve edebiyatı, coğrafya, fizik, kimya, biyoloji, felsefe, beden eğitimi, sağlık bilgisi ve trafik kültürü, yabancı dil, matematik, tarih, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerini de almaktadır. Bu dersler dokuzuncu ve onuncu sınıfta yoğun iken, on birinci ve on ikinci sınıfta azalmakta, öğrencilerin alan derslerinin sayısı artmaktadır.
Görsel sanatlar bölümünde eğitim gören öğrencilerimiz desen, iki boyutlu sanat atölye, üç boyutlu sanat atölye, imgesel resim, estetik, temel sanat eğitimi, genel sanat tarihi, Türk İslam sanatı tarihi, sanat eserlerini inceleme, grafik tasarım ve geneksel Türk sanatları derslerini dört yıl içerisinde almaktadır. Ortak derslerin yanı sıra seçmeli derslerle de öğrencilerin gelişim ihtiyaçlarına yönelik seçmeli dersler müfredata eklenmektedir. Görsel sanatlar bölümü öğrencilerimiz kültür derslerini sınıflarında, alan derslerini atölyelerde işlemektedir. Atölyede gerçekleşen dersler onar kişilik öğrenci grupları ile yürütülmektedir.Okulumuzda görsel sanatlar derslerine ait atölyelerinin yanı sıra baskı ve heykel atölyeleri de bulunmaktadır.
Müzik bölümünde eğitim gören öğrencilerimiz batı müziği teori ve uygulaması, Türk müziği teori ve uygulaması, çalgı eğitimi, piyano, çok sesli koro, çalgı toplulukları, bireysel ses eğitimi, Türk İslam musikisi, Türk dünyası müzikleri, Türk ve batı müziği tarihi derslerini dört yıl içerisinde almaktadır. Ortak derslerin yanı sıra seçmeli derslerle de öğrencilerin gelişim ihtiyaçlarına yönelik seçmeli dersler müfredata eklenmektedir. Müzik bölümü öğrencilerimiz kültür derslerini sınıflarında, uygulamalı alan derslerini o derse ait derslikte görmektedir.
Okulumuzda koro odası, orkestra odası, batı müziği teori ve uygulaması derslikleri, bireysel çalgı eğitimi odaları, ses kayıt stüdyosu bulunmaktadır. Müzik bölümü öğrencilerimizin tümü piyano eğitimi almaktadır. Öğrencilerimizin piyano pratiği yapmaları için öğrenci çalışma odaları mevcuttur. Ayrıca sene başında her öğrenci için bireysel çalgı belirlenmektedir ve dört yıl boyunca öğrenci bu enstrümanın eğitimini almaktadır. Bireysel çalgının belirlenmesinde öğrencilerin tercihlerinin yanı sıra öğrencinin enstrümanı kullanmaya dair fiziksel özellikleri de öğretmenlerce değerlendirilerek karar verilir. Okulumuzda keman, viyola, viyolansel, bağlama, kanun, kaval, flüt, gitar ve klarnet eğitimleri verilmektedir. Enstrüman eğitimleri bir ya da iki kişilik öğrenci grupları ile gerçekleşmektedir.
Tiyatro bölümünde eğitim gören öğrencilerimiz oyunculuk, hareket, ses ve konuşma, tiyatro tarihi, dramaturji, oyun çalışması derslerini dört yıl içerisinde alacaktır. Ortak derslerin yanı sıra öğrencilerimizin gelişim ihtiyaçlarına yönelik seçmeli dersler de programlarına eklenecektir.
okulumuzun belirli bölgelere öğrenci servisleri bulunmaktadır. Kayıt için geldiğinizde servis müdürü ile görüşebilirsiniz. Ayrıca okulumuzun kız ve erkek öğrenci pansiyonu bulunmaktadır. 4 kişilik odalarda öğrencilerimiz konaklamaktadır. Dileyen öğrenciler haftaiçi pansiyonda, haftasonu ailelerinin yanında kalabilmektedir. Dileyen öğrencilerimiz haftasonları da pansiyonu kullanmaktadır.
Okulumuzda tüm öğrencilerimizin kullanabildiği yemekhane bulunmaktadır. Kahvaltı, öğlen ve akşam yemeği çıkmaktadır.
YETENEK sINAVI kLAVUZUNDA BELİRTİLEN TAKVİME GÖRE
5 -7 AĞUSTOS 2024 TARİHLERİNDE 1.YEDEK YERLEŞTİRMELER YAPILACAK VE HEMEN KAYITLAR BAŞLAYACAK
7 - 9 AĞUSTOS 2024 TARİHLERİNDE 2.YEDEK YERLEŞTİRME YAPILACAK VE HEMEN KAYITLAR BAŞLAYACAK
BURADA DA YERLEŞTİRMENİZ YAPILMADI İSE 19 Ağustos 2024 tarihinde okullar boş kontenjanlarını okullarının resmi sitesinden yayınlayacaktır. Yetenek sınavı puanınız ile boş kontenjanı bulunan okullar için e-okul üzerinden başvuru yapabileceksiniz.
Özel eğitim ihtiyacı olan tam zamanlı kaynaştırma yoluyla eğitim alacak, geçerli “Engelli Sağlık Kurulu Raporu” ve ortaöğretim kademesine yönelik “Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu” ya da “ÇÖZGER” sahibi adaylar yetenek sınavına belgeleriyle birlikte geleceklerdir.
Her sınıf için mevcut kontenjanın dışında 2 özel öğrenci kontenjanı bulunmaktadır.
Bu öğrenciler genel değerlendirmeye alınmayacaktır. Yani kendi aralarında yetenek sınavına alınarak sıralama yapılacaktır. En yüksek puana sahip adaylar kayıt hakkı elde edecektir.
Aynı alanda her sınıf seviyesinde nakil işlemi gerçekleşebilir. Ancak okulumuzda o sınıfta boş kontenjan bulunması gerekmektedir. Aksi takdirde mümkün değildir.
Eğer boş kontenjan var ise okulumuz internet sitesinde Eylül ayında yayınlanacaktır. Boş kontenjan var ise 9 ve 10. sınıf öğrencileri başvuruda bulunabilir ve düzenlenen yetenek sınavına girer. 11 ve 12. sınıfta geçiş hakkı bulunmamaktadır.
Adres:
Yeşil Bayır Mah. 1830. Cadde Blok No1 MAMAK / ANKARA
Telefon
0 312 374 20 10