MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR LİSESİ’NDEN MUHTEŞEM BİR SERGİ

Ankara’daki biyolojik çeşitliliğin korunması, sürdürülebilirliği ve geleceğe aktarılmasında, toplumda farkındalık yaratmak için açılan, küratörlüğünü Tezcan SARCAN’ın yaptığı, Ankara’nın “Endemik Çiçekleri“ temalı resim sergisi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Sergiye;  Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten, Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Tülüce, İlçe Millî Eğitim Müdürü Elif Özbek, Şube Müdürleri, çok sayıda yönetici,  öğretmen, öğrenci ve veli katıldı. Sergide Ayşe Naz Aksoy, Betül Şevval Eryaşar, Duygu Çakmak, Duru Aslan, Eda Koçyiğit, Ela Karadoğan, Esmagül Yağcı, Ezgi Ilgın Özsoy, Irmak Ilıkça, İremgül Kutlu, İrem Su Demirbaş, Kemal Efe Kurulay, Nazlı Deniz Bölücek, Nehir Eliş, Öykü Kılcı, Özgenaz Ertuğrul, Sema Bere Küçük, Şimal Demir, Yağmur Güçlü, Yüsra Nur Çalışkan, Zeynep Akarsu, Zeynep Toker isimli öğrencilerin eserleri yer aldı. "Beypazarı geveni", "Şah sümbülü, "Angora tırfılı" “Karaca fiği” “ Dişli çakşır” “Ayaş çan çiçeği” vb gibi endemik ve nesli tükenmekte olan türlerin sergisi çok yoğun bir ilgiyle karşılandı. Sergide eseri olan öğrencilerimiz eserlerini sergileyip aynı zamanda bilgilendirmelerde bulundular. Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten ve İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, açılan bu serginin çok değerli bir çalışma olduğunu dile getirdiler. Müzik öğretmeni Evrim YILDIZ'ın yönetimiyle müzik dinletisi yapıldı. Okul Müdürü Murat Kara’nın destekleriyle açılan sergiye, halkında yoğun ilgisi oldu.

24.02.2024 527

24-02-202424-02-202424-02-202424-02-202424-02-202424-02-202424-02-202424-02-202424-02-202424-02-2024